Det krävs ”Svårsmälta politiska beslut”

Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi vid KTH, ger i dag i en debattartikel i Dagens Industri ett recept i fyra punkter på hur vi ska få balans i Stockholms bostadsmarknad. Det är en mycket läsvärd artikel där flera av förslagen innebär som han skriver ”delvis svårsmälta politiska beslut”. Stellan Lundström gör flera viktiga kopplingar mellan hyressättning, rörligheten på bostadsmarknaden och utvecklingen av regionen och menar att bara nyproduktion av bostäder inte räcker. Det är lätt att dela hans uppfattning. Svaret på balansfrågan finns i det befintliga beståndet, både när det gäller hyressättningen, och när det gäller hur skattesystemet missgynnar hyresrätten.

Publicerat av

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo, VD Utbildad veterinär som arbetat många år som VD i mediebranschen, samt även som VD för LRF. Har varit VD för Fastighetsägarna sedan 2009 och tycker att det är en stor förmån att få arbeta i en bransch som betyder så mycket för samhällets utveckling och struktur. På fritiden en hängiven orienterare, löpare och motionär på Friskis & Svettis samt skidåkare utför branta backar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *