Debatten om marknadshyror fortsätter

Johan Schück tar i en krönika i DN Ekonomi (ej på nätet ännu) upp hyresrätten och dess ställning i Stockholm. Det är intressant att han väljer att inte bara kommentera utan också föreslår lösningar för en bättre fungerande bostadsmarknad. Krönikan blir extra läsvärd av flera ting;
Johan Schück inser de viktiga sambanden mellan rörlighet på bostadsmarknaden och regionens möjligheter för tillväxt. Vidare väjer han inte för lösningen ”en övergång i riktning mot marknadshyror”, något som väl skulle varit helt omöjligt att tänka sig i debatten för något år sedan. Dessutom konstaterar han det som många utanför Stockholm redan vet – hyran bestäms i stora delar av landet redan som en effekt av tillgång och efterfrågan. Dock inte för det befintliga beståndet av hyresrätter i Stockholm.

Publicerat av

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo, VD Utbildad veterinär som arbetat många år som VD i mediebranschen, samt även som VD för LRF. Har varit VD för Fastighetsägarna sedan 2009 och tycker att det är en stor förmån att få arbeta i en bransch som betyder så mycket för samhällets utveckling och struktur. På fritiden en hängiven orienterare, löpare och motionär på Friskis & Svettis samt skidåkare utför branta backar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *