Äga – eller ägd? En skrift om ägandets betydelse.

Fastighetsägarna är en av de organisationer som för drygt 20 år sedan grundade Ägarfrämjandet. Vårt engagemang har varierat över tiden, men inför valet 2014 har vi inom Ägarfrämjandet valt att försöka göra ägandets betydelse mer känd, inte minst betydelsen för en stark välfärd och en stark ekonomi. I den satsning vi nu tagit fram belyser vi ägarfrågorna från olika vinklar, alla med betydelse för samhällets utveckling.

För den privata fastighetsägaren är dessa frågor inga nyheter och äganderättens betydelse kan aldrig underskattas. Vi vill slå vakt om äganderätten, slå vakt om dess grundlagsskydd och slå vakt om att den inte i små steg urholkas. Men vi vill också bidra till att sprida kännedom om vad äganderätten betytt för ett land som Sverige och vår utveckling. I den här skriften försöker vi tydliggöra ett antal områden där det finns hot mot äganderätten och områden där det skett betydande förbättringar.
Många frågor trängs om att vara mest angelägna och vi, organisationerna bakom Ägarfrämjandet, har låtit en opartisk jury prioritera vilka som kan ha störst betydelse. Resultatet finns i skriften ”Äga – eller ägd” och som du kan läsa här nedan. Gör det – läs den!
Äga eller ägd – unika listor avslöjar hotet mot ägandet i Sverige

Publicerat av

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo

Reinhold Lennebo, VD Utbildad veterinär som arbetat många år som VD i mediebranschen, samt även som VD för LRF. Har varit VD för Fastighetsägarna sedan 2009 och tycker att det är en stor förmån att få arbeta i en bransch som betyder så mycket för samhällets utveckling och struktur. På fritiden en hängiven orienterare, löpare och motionär på Friskis & Svettis samt skidåkare utför branta backar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *