Det finns en sak hela branschen har gemensamt

Hemkommen från Almedalen sitter jag och summerar mina intryck. Som alltid är det många intryck med alla intressanta seminarier man antingen deltar i eller besöker.

För min del är det alla de spontana eller planerade samtal som sker på Visbys kullerstensgator, innan och efter olika seminarium eller på olika mingel som är mest givande.

I år försökte jag att i nästan alla samtal jag hade med personer i branschen fråga om de hade problem att behålla och hitta kompetens. I princip alla svarade, utan att tveka, ja. Det spelade ingen roll om personen representerade en stor fastighetsägare, liten fastighetsägare, privat eller offentlig fastighetsägare, kommunens plan- och exploateringskontor, entreprenörer, konsultfirmor eller myndighet.

”-Ja, vi har svårt att hitta rätt personer”

Detta är något som förenar samhällsbyggnadsbranschen. Alla aktörer verkar ha en utmaning i att hitta folk. Det görs mycket som är bra. Men vi som är i branschen måste intensifiera våra ansträngningar för att

  • locka folk till vår bransch genom att visa på hur rolig, utmanande och viktig branschen är
  • ta till vara den möjlighet som tillströmningen av nyanlända ger
  • påverka politiken så att fler utbildningsplatser skapas för att säkra branschens kompetensbehov

Det är ren självbevarelsedrift. För vad är alternativet?

Publicerat av

Rikard Silverfur

Rikard Silverfur

Rikard Silverfur, näringspolitisk expert. Civilingenjör Väg- och Vattenbyggnadskonst och stockholmare med både nationell och internationell erfarenhet av bygg-, anläggnings- och fastighetsteknik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *