Vart tar breven vägen egentligen?

Diskussionerna kring Postnord förs inte bara inom vår organisation, Fastighetsägarna, den förs också vid fikaborden lite överallt. Vår organisation är inte nöjd med Postnords agerande i flerbostadshusen då man mer eller mindre vill föra över sitt eget besparingskrav på fastighetsägarna och hyresgästerna. Men det är nog inte det som debatteras över fikaborden runt om i landet.

De flesta diskussionerna handlar nog om brev som inte kommer fram. Många har drabbats eller hört talas om brev som inte kommit fram eller som blivit väldigt försenade. Själv hade jag en faktura från kommunen som kom bort. Jag blev varse detta när påminnelsen dök upp. Ingen större skada skedd men det stör mig att jag får betala förseningsavgiften för att posten inte skött sitt arbete.

Idag var jag på ett möte där den uteblivna posten återigen kom på tapeten. En företagare berättade att han tidigare i höstas, vid ett månadsslut, skickat ut ett 30-tal fakturor till sina kunder. Han blev lite fundersam när ingen av dessa fakturor betalades när de förföll i slutet av månaden. Efter några samtal till sina kunder så kunde han konstatera att ingen av de 30 adressaterna hade fått sitt brev med fakturan. Var tog dessa brev vägen?

Inte går det att skylla på cyberspace, det var ju väldigt analoga fakturor på papper. Inga elektroniska fakturor som kan försvinna ut i tomma intet där inte. Någonstans har de väl hamnat, men var? Inte hos någon som har för avsikt att betala dem i alla fall.

Så den stora frågan kvarstår. Vart tar all post vägen som inte kommer fram till sin adressat? Vem sitter och tjuvhåller på alla breven? Den är ju inte så att det bara är några stycken, det måste vara enorma högar. Hallå Postnord? Sparar ni dem till bättre tider? Eller håller ni på att starta en avdelning för pappersåtervinning? Eller har ni någon i personalen med samlarmani? Jag kanske ska skriva en julkalender om det stora postmysteriet.

Publicerat av

Tomas Kruth

Tomas Kruth

Tomas Kruth, expert stadsutveckling, Fastighetsägarna GFR. Har förmånen att arbeta med det som jag tycker är allra roligast, stadsutveckling! Har arbetat med köpcentrumutveckling, orts- och stadsutveckling i snart 20 år och började hos Fastighetsägarna 2008. Följer trender inom stadsutveckling som tar mig på resor in i nya kunskapsområden. Gillar att gräva i frågor som har med den attraktiva staden att göra. Med nyfikenhet kommer man långt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *