Fastighetsbranschens kritik mot paketeringsutredningen verkar ha gått fram

Regeringen ser ut att ha tagit till sig av den gemensamma kritiken från näringslivet mot paketeringsutredningens förslag. Nu meddelar finansdepartementet att effekterna av förslagen ska synas i en granskning innan det skickas på remiss.

Utredningen om vissa fastighets- och stämpelskattefrågor, den så kallade paketeringsutredningen, överlämnades till finansministern den 30 mars. Utredningens förslag kritiseras skarpt i ett gemensamt särskilt yttrande från Fastighetsägarna och fem andra näringslivsorganisationer.

Fastighetsägarna har också varit tydliga i sin kritik mot utredningens förslag och de effekter ett genomförande skulle ledatill efter det att förslagen blev offentliga.

I Dagens Industri uttalar sig nu Magdalena Anderssons pressekreterare och säger att regeringen ska titta närmare på vilken effekt förslagen får innan man skickar ut utredningen på remiss.

Förhoppningsvis har regeringen tagit till sig den kritik som framförts både i det särskilda yttrandet och senare av Fastighetsägarna och inser hur förslagen skulle påverka såväl bostadsbyggande som den finansiella stabiliteten.

Ett rimligt resultat av regeringens egen analys borde vara att förslaget hamnar där det hör hemma- i papperskorgen

Publicerat av

Ulla Werkell

Ulla Werkell

Ulla Werkell är skattejurist på Fastighetsägarna Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *