Människor, möten och mingel

Många människor, möten och mingel – det är essensen av Almedalen. Under några dagar i juli hinns otaliga samtal med. De allra flesta spontana men också några ordnade. Själv satt jag med i ett par runda bordssamtal om digitaliseringen i fastighetsbranschen och livet mellan husen.

Digitaliseringssamtalet var det vi på Fastighetsägarna som stod värd. Vi bjöd in beslutsfattare, fastighetsbolag och experter. En viktig utgångspunkt för mötet var att vi från Fastighetsägarna vill att branschen ska driva och inte drabbas av digitaliseringen. Runt bordet satt bland annat bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.  Peter Eriksson kom för att lyssna till branschen efter vilka åtgärder som efterfrågas för en digital omställning.

Utöver det pratade jag som paneldeltagare på tre seminarier om regionalisering, stadsutveckling och BID-inspirerad samverkan.

Hade också uppdraget att moderera två paneler. Den ena med den sköna titeln Det romantiska skimret över medborgardialogen om bland annat vikten att sätta rätt förväntningar, vikten av att fråga rätt saker vid rätt tillfälle och återkoppla. Det andra om det ytterst viktiga ämnet om social hållbarhet på Business Arena. Båda 100 % kvinnliga deltagare.

Tack för alla goda samtal!

Publicerat av

Helena Olsson

Helena Olsson

Chef stadsutveckling samhälle, Fastighetsägarna Stockholm. Urban smånörd som gillar stad och dynamik, mat och musik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *