Vecka 46 digitala spaningar

Veckans digitala spaning ska reda ut  vad nyheten handlar om och hur den på något sätt kan påverka fastighetsbranschen. Här är några av veckans digitala nyheter som är intressanta.

Co-working är 50% mer lönsamma än traditonella kontor

Flexibla kontorslokaler, likt Epicenter och WeWork, är cirka 50% mer lönsamma än att hyra ut kontor på traditionellt sätt. Det har analytiker på forskning och rådgivande företag Green Street uppskattat. De hävdar också att fastighetsbolag inte skulle försöka komma in i denna verksamhet.

https://www.bisnow.com/london/news/office/co-working-space-is-50-more-profitable-than-an-old-school-office-lease-but-landlords-should-leave-it-to-the-pros-81320#ath

Google smart city i Toronto tror de minska kostnader per familj med 50000 kr per år

I veckan hade Google Sidewalks Labs tillsammans med Toronto stad en innovationsdag för att sätta upp gemensamma mål och idéer runt den nya smarta stadsdelen. Borgmästaren är tydlig med staden inte ska använda teknik för coola grejer, utan för att verkligen förändra människors liv.

Ett praktiskt exempel är transportsystemet som kan effektiviseras med mer teknologi, så som att självkörande bilar, cykelvägar och smarta transportsystem är paketerade och sälj som en service. Han tror detta kan göra att varje hushåll kan spara 50 000 kronor per år.

https://www-geekwire-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.geekwire.com/2017/can-tech-industry-create-affordable-cities-google-parent-alphabet-betting-yes/amp/

Säkerheten framför allt!

Den snabba teknikutvecklingen påverkar såväl företag som privatpersoner på alla tänkbara plan. Ur säkerhetsperspektiv är utvecklingen tudelad – dels kommer det nya smarta lösningar på gamla problem, dels uppstår en hel del nya bekymmer, inte minst när det gäller IT-säkerhet.

Artikeln ger en intressant insikt runt säkerhetstänk och specifikt runt tekniska system som finns och används i våra fastigheter.

http://inrikesmagasin.se/2017/11/03/sakerheten-framfor-allt/

Översättning direkt i dina hörlurar

I onsdags presenterade Google sina nya hörlurar Pixel som kan enkelt kan översätta en konversation mellan Engelska och Svenska. Idag hanterar plattformen över 40 olika spårs och allt fler kommer.

Att kunna kommunicera med sina hyresgäster samt ha en dialog är ytterst viktigt. Att göra människor delaktiga och skapa relationer bygger på att det är enkelt att förstå varandra. Att hantera en kundservice eller personal som kan massor av språk är ineffektivt, men kan tekniken hjälpa med hantera alla språk som dina hyresgäster har som modersmål – tänk vilket service det är.

https://www.inc.com/kevin-j-ryan/google-pixel-buds-translator.html

Hotellbranschen bygger framtidens CO-living

Om man tänker på det, så låter det inte så konstigt. Hotellbranschen har länge fokuserat på hur de ska attrahera kunder med upplevelser. Där du kan bo privat i ditt hotellrum, men sedan är allt annat tillgängligt för alla gäster såsom restaurang, lounge, gym och spa.

Jag tror vi inom kort kommer se någon hotellkedja bygga något typ av CO-living eller CO-working ”hotell”. Artikeln är intressant då den beskriver mycket hur hotellkedjor arbetar med teknik för att skapa upplevelser och högre sevicenivåer.

https://www.breakit.se/artikel/9692/5-hotelltrender-som-underlattar-livet-for-den-moderna-affarsresenaren

Extra läsning!

Sunfleet samarbetar med kollektivtrafiken för att kunna använda busskortet till alla resor.

https://amp-mynewsdesk-com.cdn.ampproject.org/c/s/amp.mynewsdesk.com/se/sunfleet/pressreleases/nu-kan-du-anvaenda-sunfleet-och-kollektivtrafik-paa-ett-och-samma-kort-2273213

Publicerat av

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

CDO - Chief Digital Officer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *