Veckans digitala spaningar

2018 startar alltid med massor av digitala nyheter på grund av den stora techmässan CES i Las Vegas. Eftersom det har hänt väldigt mycket annat också så kommer här ett större gäng av digitala spaningar med kortare introduktion.

Hur stora fastighetsutvecklare experimenterar med co-living

Under det senaste årtiondet har co-working visat sig vara mer än bara en trend. Det har dramatiskt förändrat hur många av oss arbetar idag och reframade begrepp om hur ett kontor ska se ut. Nu testas allt mer CO-living platser.

https://www-forbes-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.forbes.com/sites/omribarzilay/2018/01/03/how-major-real-estate-developers-are-experimenting-with-co-living/amp/

Lantmäteriet utreder möjligheterna för att överlåta fastigheter digitalt

Regeringen har gett Lantmäteriet i uppdrag att se över möjligheterna att släppa kravet på pappershandlingar vid överlåtelser av fastigheter. Många statliga och kommunala (även privata) arbetsflöden är idag kräver mycket handpåläggnig och arbetstid. Att allt fler arbetsflöden blir digitala vilket möjliggör mer automatiserade kommer spara samhället stora resurser.

http://www.mynewsdesk.com/se/lantmateriet/pressreleases/lantmaeteriet-utreder-moejligheterna-foer-att-oeverlaata-fastigheter-digitalt-2333060

New Yorks försvinnande butiker och lokaler: ”Det är inte Amazon, det är hyra”

De som har besökt New York den senaste tiden kan se en märkbar förändring längst gatorna. Allt fler igenstängda butiker och lokaler. Är det effekten av den ökade e-handeln? Enligt artikeln handlar det om att det inte de höjda hyrorna som är orsaken.

https://amp-theguardian-com.cdn.ampproject.org/c/s/amp.theguardian.com/business/2017/dec/24/new-york-retail-shops-amazon-rent

Netflix användare går snart om kabel-tv abonnenter

Enligt en ny rapport från PricewaterhouseCoopers är antalet amerikaner som prenumererar på kabel-TV nu i nivå med det antal som prenumererar på Netflix. Intressant med tanke på veckans affär mellan Com hem och Tele 2.

https://www.fastcompany.com/40509728/netflix-vs-cable-subscribers-are-neck-and-neck-now-says-pwc

Fastighetsägare med kontor söker partners för Co-working

Den explosiva tillväxten av företag som WeWork, den största leasaren av kontorslokaler på Manhattan de senaste tre åren, har drivit hyresvärdar för att erbjuda ”samarbetande” alternativ till hyresgäster. Är detta en trend vi även kan se i Sverige att Fastighetsägare kan ta rollen som “byggnadsägare” till innehållsleverantörer som WeWork?

https://mobile-reuters-com.cdn.ampproject.org/c/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1E72XE

Det är tydligt att AI är det som bolagen i Silicon Valley satsar på

Deltagarna i Cheetah – Disruptive Innovation Program är nyligen hemkomna från en lärorik resa till Silicon Valley, USA. Genom möten med bl.a. Google, Cisco, IBM, Tesla och Stanford University fick deltagarna nya insikter på trender inom digital utveckling och innovation. Spännande läsning om deras insikter.

https://novare.se/det-ar-tydligt-att-ai-ar-det-som-bolagen-silicon-valley-satsar-pa-anstaller-kring-investerar-och-pratar-om/

Taximoppen Bzzt gasar – dubblar flottan i Stockholm nästa år

Taxi-utmanaren Bzzt beställer 50 stycken nya el-tuktuks till sin fordonsflotta. Och det verkar bara vara början. Spännande utveckling när allt fler mobilitetstjänster växer fram i Stockholm.

https://www.breakit.se/artikel/10475/taximoppen-bzzt-gasar-dubblar-flottan-i-stockholm-nasta-ar

Amazon kommer satsa på fysiska butiker i landet

E-handelsjätten Amazon kommer att öppna fysiska butiker på den tyska marknaden. Amazon menar på att det är en del av leveransen och att kunderna uppskattar fysisk handel. I en tid där det pratas om att E-handeln dödar butikshandeln, så kanske det är så att de med fysisk handel som har en dålig e-handel strategi kommer dö, medans de med en strategi för handeln i en digital värld kan ha en fysisk handel.

https://www.breakit.se/artikel/10487/tysklandschefen-amazon-kommer-satsa-pa-fysiska-butiker-i-landet

13 uppkopplade prylar i snitthushållet

Strängnäs är lite otippat kommunen där hushållen har flest uppkopplade prylar. Utöver de självklara – mobiler, surfplattor och tv – handlar det om högtalare, lås, larm och inneklimatteknik, visar en genomgång som Telia gjort av sina bredbandskunder.

Det pratas ofta om miljarder uppkopplade saker, men många kommer vara precis ny teknik som har en uppkoppling samt att vi har mer teknik i hemmet.

https://www.retriever-info.com/go/?a=30940&d=00041520171214270974667&p=1535911&s=415&sa=2016506&u=https%3A%2F%2Fwww.sydsvenskan.se%2F2017-12-14%2F13-uppkopplade-prylar-i-snitthushallet&x=efecfff76e6470577ea525f8bb1eb800

 

Publicerat av

Christoffer Börjesson

Christoffer Börjesson

CDO - Chief Digital Officer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *