Investera i helhetsupplevelser

Det finns nog snart inte längre en stad som inte är medveten om att vi behöver tänka om när det gäller utveckling av stadskärnan. Ett förändrat konsumtionsmönster för hur vi nyttjar våra stadskärnor gör att allt fler städer fokuserar på att erbjuda upplevelser. Men vad är egentligen en upplevelse och vad krävs för att den ska bli tillräckligt intressant som besöksanledning? På denna fråga finns inget enkelt svar, men däremot går det tydligt att se att där utvecklingen sker i samverkan mellan flertalet aktörer blir resultatet desto bättre.

Många gånger anstränger vi oss för mycket för att skapa just den där upplevelsen som ska göra oss unika, istället för att förädla det vi redan har och i samverkan med andra fastighetsägare, kommun och näringsliv skapa en bra mix i utbudet och paketera det till en genomtänkt helhetsupplevelse. I de städer som uppfattas som mest attraktiva finns ofta ett flertal upplevelser jämnt fördelade under dygnet, som ger en positiv och unison känsla som tillfredsställer den önskade målgruppens behov. Att erbjuda en bra helhet är svårt att fixa på egen hand. Vill vi att vår stad ska bli mer attraktiv och vill vi öka värdet på vår fastighet, måste vi inse att det endast är i samverkan med andra som det kan bli verklighet.

Publicerat av

Christina Friberg

Christina Friberg

Christina Friberg arbetar hos Fastighetsägarna i Örnsköldsvik som platsansvarig, med förhandlingar och stadsutveckling. Hon har flera års erfarenhet av strategiskt arbete med utveckling av orter, fastigheter och varumärken, både som anställd och i egen regi. På uppdrag har hon arrangerat och genomfört omfattande utbildningar inom platsutveckling och är en uppskattad föreläsare. I grunden har Christina en magisterexamen inom kommunikationsvetenskap kombinerat med examina i internationell PR, fastighetsförvaltning och ledarskap. Hon har flera års erfarenhet inom fastighetsbranschen, med fokus på kommunikation och affärsutveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *